عنوان کامل پایان نامه : رضایت زناشویی زنان خوابگاه های دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی
۲-۵-۹- ر) حوزه پنجم: گوش به زندگی بیش از حد و بازداری
از دیدگاه یانگ و همکارانش (۲۰۰۳) افرادی که طرحوارههایشان در این حوزه قرار دارد، احساسات و تکانههای خود انگیخته را واپس زنی میکنند. بدین معنی که تلاش میکنند طبق قواعد انعطاف ناپذیر و درونی شده خود رفتار کنند؛ ولو به قیمت از دست دادن خوشحالی، ابزارعقیده، آرامش خاطر، رابطه صمیمی با دیگران و سلامتی. طرحوارههای این حوزه عبارتند از:
- منفی گرایی/ بدبینی.[۱] این افراد منفی گرا و بدبین هستند. بدین معنی که همیشه و همه جا بر جنبههای منفی زندگی مثل مرگ، طلاق، فقدان، ناامیدی، خیانت و تعارض توجه میکنند و جنبههای مثبت زندگی را کمرنگ جلوه میدهند. انتظار دارند در بسیاری از حوزهها مانند شغل، تحصیلات، ازدواج و موقعیتهای بین فردی وقایع خطرناکی برای آنها اتفاق بیفتد. این افراد احساس آسیب پذیری میکنند که اگر در زندگی زناشویی، شغلی و تحصیلیشان اشتباهاتی رخ دهد باعث یک فاجعه خواهد بود و همین اشتباه منجر به عدم رضایت زناشویی و به دنبال آن درگیری و طلاق، ورشکستگی مالی و از دست دادن شغل یا از بین رفتن پیشرفت تحصیلی میشود.
[۱] . Negative/ Pessimism
سوالات یا اهداف پایان نامه :
هدف کلی: هدف کلی اینتحقیق بررسی اثربخشی درمان براساس رویکرد طرحواره- محور بر افزایش رضایت زناشویی زنان است.
هدف کاربردی: بهرهگیری از راهبردهای درمانی رویکرد طرحواره- محور به منظور تغییر و اصلاح طرحوارههای ناکارآمد زنان متاهل و کمک به توانمندی آنان در ایجاد، حفظ و افزایش رضایتمندی در زندگی زناشویی.